Имаме общо 2964 филма в сайта.

Baraka / Барака (1992)

0
( BG Subs )

Затвори
191 гледания
ДЕТАЙЛИ НА ФИЛМА Добавен преди 4 месеца once
Baraka / Барака (1992)

Филмът „Барака / Baraka (1992)“ може да бъде разделен условно на 3 части:
– Първа част: откъде идваме, какви сме били? Невероятни пейзажи, от които човек остава без дъх;
– Втора част: цивилизацията, хората и това какви са те днес, унищоженията и жестокостите на човека през вековете;
– Третата част: какво ще остане след нас?
Филмът „Барака / Barak“ е сниман с невероятно майсторство, има много идеи заложени в него и те са представени успешно, благодарение на изключителното качество на картината и чудесния подбор на гледките от всички краища на света.
Гледайки този филм зрителят е благословен с ослепителни снимки, които излизат извън обсега на езика. Заснет в 24 страни, превъзходно озвучен, филмът показва учудващите връзки между различни хора и местата, които обитават, независимо дали става дума за самотен връх на планина или претъпкана цигарена фабрика.
Между ритуалите на ежедневните молитви на тибетските монаси, православните евреи и дервишите ще откриете повече прилики, отколкото бихте очаквали. Baraka е едина древена Суфи дума с форма в много езици. Тя се превежда просто като благословия, или дъхът или същина на живота от която се разпространява еволюционния процес. Барака, епичния невербален филм, разказва историята на Земната еволюция, човешкото разнообразие и взаимовръзка, и неговото въздеиствив на планетата.
Според режисьора Рон Фрик, „Това е пътуване за преоткриване, което потапя в природата, историята и човешкия дух, семейството в царството на безкрайността. Филмът „Барака (1992)“ е сниман с 70 мм и в 24 страни. В разнообразни места като Бразилия, Непал, Камбоджа, Кувейт, Индия, Танзания и Иран.

Категория: Документален

Продукция: САЩ

IMDB Рейтинг: 8.5

Режисьор: Рон Фрике

В ролите: N/A

Етикети: , , , , , , , ,

КОМЕНТАРИ Оставете коментар ?