Имаме общо 13967 филма в сайта.

Гордост / Pride (2014)    

2
( Високо Качество )

Описание 6 години
Гордост / Pride (2014)

Свобода на личния избор, възможност да се чувстваш равноправен, опит да превъзпиташ средностатистическите консерватвни жители на повечето страни по света – към това се стремят хората с гей сексуална ориентация. Поредна британска драма е фокусирана върху проблемите на тази малцинствена група, като в основата на историята са реални събития от 1984 година – гей-активисти се обявяват в подкрепя на стачкуващи миньори във Великобритания.

В „Pride” една интересна група от хора с хомосексуална ориентация решава да събере пари в подкрепа на миньори, които се борят за своите права в далечната вече 1984 година. Националният профсъюз на миньорите не е щастлив от така стеклите се обстоятелства, затова активистите го „прескачат” като инстанция и отиват директно при хората – решават да връчат сумата, събрана от благотворителност, на семействата в едно малко село в Уелс. Удивителна е трансформацията на хората – и промяната на начина на общуване между традиционалистите и „различните”.

Жанр: Драма, Комедия

Държава: САЩ

IMDB: 7.8

Режисьор: Матю Уорчас

Участват: Бил Най, Фреди Фокс, Бен Шнетцер, Пади Консидин, Джордж МакКей, Имелда Стантън, Джозеф Гилган, Андрю Скот, Доминик Уест, Джеси Кейв

Етикети: : , , , ,

Коментари