Имаме общо 13555 филма в сайта.

Пътят / The Road (2009)    

6
( Високо Качество )

Описание 6 години
Пътят / The Road (2009)

В следствие на странно апокалиптично събитие, от света са останали само развалини. Баща и син вървят на юг, за да избягат от студената зима, която не свършва. По пътя трябва да се пазят от банди главорези, а единственото оръжие, с което разпалагат е пистолет с два патрона. Бащата сънува съпругата си, която се е самоубила, преди да започне историята. По пътя към по-добрия живот те откриват канибали и други бежанци.

В един момент те намират бомбено скривалище, пълно с храна и провизии. Но вместо да останат в него, те продължават, защото искат да стигнат брега. Тяхното пътуване е борба за оцеляване в един свят, неспособен да устои, издържи, изтърпи живота. Те почти губят битката, когато крадец се опитва да вземе всичките им ценности. Бащата е на път да се предаде, но се старае да запази човешкото си лице, докато се опитва да си върне обратно провизиите. Момчето е единственото, заради което се държи.

Накрая те стигат брега, но разбират, че той не е по различен от мястото, което са напуснали. Бащата се поддава на болестта, която го мъчи отдавна и умира. Момчето остава само. Но не за дълго. Намира го мъж, който държи на човечността – той е постигнал повече, отишъл е по-напред, само защото е имало кой да му помогне. Сега момчето има семейство.

Жанр: Драма, Приключенски

Държава: САЩ

IMDB: 7.3

Режисьор: Джон Хилкоут

Участват: Виго Мортенсен, Чарлийз Терон, Робърт Дювал, Гай Пиърс, Гарет Дилахънт

Етикети: : , , , ,

Коментари