Имаме общо 13237 филма в сайта.

Lonely Hearts / Самотни сърца (2006)    

0

Loading...
Описание 4 години
Lonely Hearts / Самотни сърца (2006)

Сюжетът на филма е базиран на основата на реални събития и факти от историята на САЩ през края на 40-те години на XX век, свързани с криминалните престъпления, извършени от т.н. „убийци на самотни сърца” Марта Бек и Реймънд Мартинес Фернандес.

Филмът има номинация за режисьора Тод Робинсън, който е и сценарист на лентата, за наградата “Златна раковина” връчвана от една от най-престижните филмови изяви в Европа – Международният кинофестивал в Сан Себастиан през 2006 г.

В България, филмът е известен и със заглавието „Серийни убийци” (2006)

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ:

Историята на двойката серийни убийци Реймънд Мартинес Фернандес (17 Декември 1914 – 08 Март 1951) и Марта Бек (6 май, 1920 – 08 Март 1951) служи като сюжет за няколко филмови произведения, като според мнението на критиката, за най популярен се смята филмът The Honeymoon Killers (1970), на режисьорите Леонард Кастъл и Доналд Волкман, с участието на Шърли Столър и Тони Ло Бианко. Този филм е наличен в интернет пространството, но за съжаление за него не бяха намерени субтитри на български език.

Жанр: Драма, Криминален, Трилър

Държава: САЩ, Германия

IMDB: 6.5

Режисьор: Тод Робинсън

Участват: Салма Хайек, Джеймс Гандолфини, Джон Траволта, Джаред Лето, Скот Кан, Алис Крийдж, Дагмара Доминчук, Бейли Медисън и други.

Етикети: : , , , , , , , , , ,

Коментари